O nama

Poduzeće Mirta d.o.o uspješno posluje od 1998.godine kada je i osnovano. Firma je u obiteljskom vlasništvu i iz godine u godinu firma uspješno posluje i unapređuje i razvija svoje poslovanje. Poduzeće Mirta d.o.o nalazi se u Bjelovaru na magistralnoj cesti u smjeru Zagreba(Klokočevac 1)

Na skladištu držimo najkvalitetnije svjetske granite porijeklom iz Italije, Španjolske, Indije, Južne Afrike, Amerike i Kine. S obzirom na kvalitetu materijala u našoj proizvodnji najzastupljeniji je granit.

2.1 O Granitu: s obzirom da je granit stijena vulkanskog podrijekla to ga čini izrazito tvrdim i otpornim na habanje.Zbog tih svojstava granit je izrazito otporan na atmosferske (ne)prilike kao što su niske i visoke temperature, kiša, snijeg i sunce.

Zbog tih svojstava granit kao građevinski materijal pogodan je za popločavanje vanjskih i unutarnjih prostora, izradu vanjskih i unutarnjih stepenica, prozorskih klupica, te u interijerima za izradu šankova, stolova i kuhinjskih radnih ploča.

Izrazita otpornost na niske i visoke temperature pogodovala je u njegovoj primjeni u klesarstvu(izrada nadgrobnih spomenika i okvira)

2.2 Proizvodnja: poduzeće Mirta d.o.o u svojim proizvodnim pogonima posjeduje najmodernije strojeve za obradu granita i mramora najpoznatijih svjetskih marki kao što su:

  • GMM TECNA 36-stroj za rezanje kamena
  • COMANDULLI EDILUX-stroj za ravno poliranje kamena
  • CMPI MINI 60- stroj za izradu profila u kamenu
  • FEVI SABIX –stroj za pjeskarenje slova i aplikacija u granitu